Category: Uncategorized

Vi var tidligt oppe 6.30 da vi gerne ville tidligt afsted mod Colombo. Vores tuk tuk mand ventede som aftalt og da vi havde problemer med at sidde på bagsædet alle fem, sad Emil oppe foran på den korte tur – han var meget stolt :)

Vi var så tidligt på stationen at vi kunne nå 7.40 i stedet for 8.15 og stadig havde tid til at spille lidt cricket på pladsen ved siden af stationen. Toget var ret fyldt og vi stod hele vejen til Colombo, heldigvis kun en time. Vi havde købt billetter til anden klasse, hvilket var godt, da tredie klasse var endnu mere proppet! Emil fik lov at sidde på skødet af en mand, men det blev hurtigt for varmt :)

Vel ankommet til Colombo Fort stationen fik vi fat i en tuk tuk som kørte os til Weiwei parken, som i nærheden af det cricketstadion hvor vi havde planlagt at se cricketkamp. Der var en dejlig legeplads til ungerne, en lille cafe og masser af skygge. Her hyggede vi et par timer indtil vi klokken elleve fandt en tuk tuk og blev kørt til SSC cricketstadion. Der var en del forvirring om hvor vi skulle ind henne, men heldigvis mødte vi en venlig mand ved en indgangsport som snakkede godt engelsk. Efter lidt snak med sikkerhedsvagterne om hvor vi skulle ind henne, fik vi lov til at gå med manden ind. Han viste os igennem klubområdet og ind til stadion, hvor vi så årsagen til at ingen vidste hvor indgangen var – foruden spillerne var vi de absolut eneste tilskuere! Jeg gætter på at billetlugen ikke var åben i dag, så vi kunne have vandret rundt længe for at finde indgangen. Det havde været en lang og varm gåtur rundt om stadion, så vi besluttede os for at købe lidt drikkevarer i baren. Det var dog ikke ligetil, da man skulle fremvise medlemsnummer. Vi var tydeligvis ikke på de almindelige tilskuerpladser! Bartenderen gik ned og spurgte en herre i skjorte og slips om vi kunne købe kontant og fik et nik. Men så var der også dømt servering af både sodavand og regning ude på stadionrækkerne. Det var tydeligt at det var en ‘gentlemens club’ og ikke bare en hvilken som helst sportsklub. Klokken 12 præcis blev spillet afbrudt for frokostpause, men drengene hyggede sig med at spille cricket med en lokal dreng mens pigerne læste bøger og løste sudoku.

Vi var blevet tilbudt at spise frokost i klubben og endda også at få adgang til klubbens swimming pool, og selvom jeg er sikker på at det havde været en oplevelse, besluttede vi at finde noget frokost et andet sted. Vi fandt en tuk tuk og blev kørt til det lokale Odel shopping center hvor der var en lille food court med lidt forskellig mad. Der blev prøvet lidt forskelligt, og bagefter gik Kristina på shopping og købte et par shorts til Filippa og rigtige cricket-trøjer til Magnus og Emil – nå ja – og så nogle devil cashews – dem havde vi læst man kunne få alle vegne – men åbenbart ikke hvor vi kom, så dem måtte vi smage inden vi skulle hjem:)

Turen ud til lufthavnen foregik i en minibus vi havde fået shang-haiet ved hjælp af en tuk tuk chauffør. Vi vidste ikke hvor lang tid det ville tage så vi ville gerne bruge en ny expressvej der er blevet lavet. Det var også fint – bortset fra at vores chauffør ikke havde været på vejen før, og tydeligvis ikke var tryg ved at køre stærkt, så vi tøffede til lufthavnen med 50 km/t. (Måske speedometeret der ikke virkede også havde lidt indflydelse på hvor hurtigt hun kørte). I øvrigt var vejen nærmet tom – den er tydeligvis ikke for den almindelige sri lankaner. Nu er det bare at vente vente og vente, Doha og så København.

Sidste dag 17/1

Tidligt op og afsted 7.30. Bussen var næsten tom, hvilket var rart til en afveksling. På stationen allerede kl 8, men blot blot for at få at vide at man først kunne købe billetter fra kl 9 :( Nå men så ville vi da stå først i køen, som vi forventede ville blive lige så lang som i Colombo da vi skulle have billet til Kandy. Vi købte morgenmad på et lokalt bageri: Pølsehorn, snobrød med sukker på, små yoghurt og tærter med kyllingefyld, og det blev nydt på stationen mens vi ventede. Der var ingen kø da klokken blev ni, 350 rupees (15-17 kr) for fem billetter på anden klasse, men uden pladsreservation, så vi skulle hoppe om bord og sikre os pladser. Det var nemmere sagt end gjordt, for da toget ankom var det allerede godt fyldt. Vi endte derfor med at stå op hele vejen, heldigvis kun en time.. Kristina og drengene stod rimelig klemt, men Filippa og jeg var gået ind ad en anden indgang og stod lidt bedre..

20140115-214124.jpg

Vel ankommet til Aluthgama stod vi og snakkede om hvordan vi skulle komme til det hotel vi havde udset os, da vi blev kontaktet af en tuk tuk chauffør. Normalt siger vi nej, for de kan være ganske påtrængende, men denne chauffør hjalp med info om togafgange på fredag mod Colombo og tilbød at køre os til hotellet for en billig penge. Vi snakkede med chaufføren om at vi måske gerne ville have ham til at køre os til et havskilpadde-projekt som vi gerne ville besøge om aftenen. Og pludselig om eftermiddagen var han på hotellet igen, netop som vi skulle ud ad døren for at spille lidt cricket. Han kørte os til et fint picnicområde nær stranden og vi aftalte turen til skilpaddestedte senere. Vejret var ikke det bedste men der var et område til cricket som vi fik afprøvet, og de lokale kan altså ikke stå for to lyshårede drenge i Sri Lanka crickettrøjer, så der kom to og spillede med. Stranden var med det fineste sand, så vi glæder os til lidt badning i morgen torsdag…

Turen til skildpaddestedet gik ikke så godt, for selvom vi havde ringet på forhånd i går og sikret os at de ville sætte skildpaddeunger ud her til aften, så ville det først ske i morgen aften, så vi vendte snuden hjemad.

Aftensmaden tog vi på hotellet efter en uheldig oplevelse til frokost hvor kun to af fem retter dukkede op, og selv da vi gjorde opmærksom på det, fik vi aldrig Kristinas mad. Det gjorde nu heller ikke så meget at vi skulle spise på hotellet, for de havde frisk fisk og et fornuftigt menukort til ungerne.

Vi er alle tidligt i seng, godt trætte af at være tidligt oppe og rejsen.

Som sild i en tønde 15/1

Den traditionelle julehyggedag med Kristinas familie, arrangeret af Anne

Julehygge hos Anne

Fyldt lammekølle med grønne bønner i persillefløde

Påskemiddag med familien

Fuld koncentration når der tegnes Star Wars figurer


Koncentration

På mindre end 14 dage er Magnus og Emil blevet helt vilde med Star Wars. Alt det krævede var en ven fra børnehaven der havde lidt Star Wars LEGO, to LEGO kataloger, en far der kunne fortælle et par korte historier om Han Solo og Luke Skywalker samt en VW reklame..

Nu flyder huset med dødsgreb, lyssværd og drabelige kampe.

 

En X fighter med de forhåndenværende materialer. Se originalen her

TIE figther og originalen

Racer fra skoven på Endor – originalen her

Der er ikke nogen navne på figurerne på nedenstående tegning – de kan naturligvis genkendes på antallet af og farverne på lyssværd. Teksten til Star Wars theme song står i højre side..

Kampscene

Darth Vader dødsgreb

 

Star Wars affectionados

Skrevet af Filippa sørensen.

Der var engang en bondegård og der på den bondegård boede der en familie og i den familie var der en pige og en dreng og en mor og en far og pigen var bange for rotter og der boede mange mange rotter på bondegården og det var jo ikke så godt for pigen så hun plagede og plagede om at flytte ned til byen men ver gang hun plagede fik pigen det samme svar. Vi har provet at køre der ned og der er ikke et eneste hus der er til salg og ver gang pigen fik det svar løb hun op på sit værelse og græd men en dag provede de at køre op til byen og der lige der på eget bo 10 var der et hus til salg og pigen blev så glad da pigens mor for-talte at huset var til salg og så flyttet familien der til og levede lykkelit til deres dages ende.

Pigen der var bange for rotter

For nogle uger siden var jeg på fisketur med Magnus og Emil ved søen i Hyrdehøjskoven. Jeg har ikke helt fået styr på grejet så vi brugte lodder og flyder som Anders monterede da vi var på Dyndet, men uden større success da søen hér ikke er nær så dyb, så krogen lå vist og hyggede sig på bunden…

Lidt gammelt

Magnus og Emil var til fodboldstævne i går søndag sammen med 2006 årgangen. Spændende kampe og masser af action :-) De vandt én kamp og tabte tre, men det var ganske tætte opgør til forskel fra sidste stævne. Den stolte far kan se tydelig fremgang..

 

Fodboldstævne

Filippa i Playmobil Fun Park

Magnus skulle have ALLE sine nye Playmobilmænd med til morgenmad

Halvvejs igennem sommerferien