I dag ville vi en tur til Galle der er berømt for et fort der går det meste af vejen rundt om byen.. Vi tog den lokale bus og til drengenes store glæde stoppede den lige foran byens cricket stadium hvor en kamp var i gang. Det måtte vi først se lidt nærmere på. Vi fik os også en lille snak med sikkerhedsvagten – de lokale er meget ivrige efter at snakke med os, både om hvad vi synes om Sri Lanka, hvor vi kommer fra og alverdens andre ting. Vagten fortalte at han var på arbejde fra 9 til 18 og fik 600 rupees om dagen, det svarer til 25-30 kr. Da vi fik lov til at gå videre gik vi forbi en fodboldbane hvor nogle store drenge løb rundt og spillede. De spurgte om vi ville være med og det ville vi selvfølgelig gerne. Det var sjovt og drengene var rigtig i deres es. Efter lidt tid blev det alligevel for varmt og vi gik videre mod fortet.

Det var superflot – og lidt kedeligt faktisk. Men vi gik en tur rundt på fortet og rundt i byen hvor vi fik lækker mad hos mama Rosa. Magnus er blevet lidt vild med ris og curry (når han får lov til at spise med fingrene som de lokale) og her lavede de den godt.. Vi kom forbi en del souvenirbutikker og gallerier med helt opskruede priser, og blev snydt da drengene fik vist hvordan man sliber sten – først troede vi han var uskyldigheden selv – indtil han bad om penge for billedet – så følte vi os som dumme turister.. Det er ellers ikke meget vi har set af den slags hernede..

Hjemme igen, væltede det ned, så vi besluttede at Kenneth skulle hente Rottyer til os alle sammen (en slags pandekager med fyld) – også fordi vi var trætte af at vente så længe på maden. Som sagt så gjort – det viste sig bare at tage 50 minutter for Rotty manden at lave 6 pandekager, så tidsbesparelsen var begrænset:)

Galle Fort og Cricket 12/1

Comments are closed.