Tidligt op og afsted 7.30. Bussen var næsten tom, hvilket var rart til en afveksling. På stationen allerede kl 8, men blot blot for at få at vide at man først kunne købe billetter fra kl 9 :( Nå men så ville vi da stå først i køen, som vi forventede ville blive lige så lang som i Colombo da vi skulle have billet til Kandy. Vi købte morgenmad på et lokalt bageri: Pølsehorn, snobrød med sukker på, små yoghurt og tærter med kyllingefyld, og det blev nydt på stationen mens vi ventede. Der var ingen kø da klokken blev ni, 350 rupees (15-17 kr) for fem billetter på anden klasse, men uden pladsreservation, så vi skulle hoppe om bord og sikre os pladser. Det var nemmere sagt end gjordt, for da toget ankom var det allerede godt fyldt. Vi endte derfor med at stå op hele vejen, heldigvis kun en time.. Kristina og drengene stod rimelig klemt, men Filippa og jeg var gået ind ad en anden indgang og stod lidt bedre..

20140115-214124.jpg

Vel ankommet til Aluthgama stod vi og snakkede om hvordan vi skulle komme til det hotel vi havde udset os, da vi blev kontaktet af en tuk tuk chauffør. Normalt siger vi nej, for de kan være ganske påtrængende, men denne chauffør hjalp med info om togafgange på fredag mod Colombo og tilbød at køre os til hotellet for en billig penge. Vi snakkede med chaufføren om at vi måske gerne ville have ham til at køre os til et havskilpadde-projekt som vi gerne ville besøge om aftenen. Og pludselig om eftermiddagen var han på hotellet igen, netop som vi skulle ud ad døren for at spille lidt cricket. Han kørte os til et fint picnicområde nær stranden og vi aftalte turen til skilpaddestedte senere. Vejret var ikke det bedste men der var et område til cricket som vi fik afprøvet, og de lokale kan altså ikke stå for to lyshårede drenge i Sri Lanka crickettrøjer, så der kom to og spillede med. Stranden var med det fineste sand, så vi glæder os til lidt badning i morgen torsdag…

Turen til skildpaddestedet gik ikke så godt, for selvom vi havde ringet på forhånd i går og sikret os at de ville sætte skildpaddeunger ud her til aften, så ville det først ske i morgen aften, så vi vendte snuden hjemad.

Aftensmaden tog vi på hotellet efter en uheldig oplevelse til frokost hvor kun to af fem retter dukkede op, og selv da vi gjorde opmærksom på det, fik vi aldrig Kristinas mad. Det gjorde nu heller ikke så meget at vi skulle spise på hotellet, for de havde frisk fisk og et fornuftigt menukort til ungerne.

Vi er alle tidligt i seng, godt trætte af at være tidligt oppe og rejsen.

Som sild i en tønde 15/1

Comments are closed.