Så lakker det mod enden og vi skulle på stranden og have den sidste dosis sol og havvand. Først skulle vi dog finde noget morgenmad – vores chauffør fra i går havde lovet at hente os til morgen og fandt et fint morgenmadssted. Mens vi ventede på maden spillede han cricket med drengene. Det er altså helt fantastisk hvad et par crickettrøjer og et bat kan gøre for at man kommer i kontakt med de lokale hernede.

Efter maden blev vi sat af på stranden, som er helt fantastisk. Det blødeste sand, fin bund og langt ud før det blev dybt. Og så var der i øvrigt ikke ret mange mennesker. Det er dog tydeligt at det er et andet klientel der er i denne by – det er charterturisterne, der bor på fine resorts og så 60+, men de holder sig til stranden foran deres resort så resten af stranden er nærmest tom borset fra en enkelt sælger, tiggere og et par lokale akrobatikgutter:) de var ret seje..

Afbrudt af frokost på hotellet (der er nærmest ingen restauranter her) var vi på stranden indtil vi skulle hentes af tuk tuk gutten og ud og se skildpadderne igen. Han kom 15 minutter for sent, men alt blev tilgivet da han havde en rigtig cricket bold med til Magnus og Emil hver.. Nøj hvor blev de glade:)

Ude hos Kosgoda Turtle conservation project fik vi en lille rundvisning og fortælling om skildpadderne. Det var meget småt, men vi fik forklaret om æg mv. Ungerne var dog noget utålmodige og ville gerne i gang med at sætte de små skildpadder i havet. De fik en spand med 5 hver og det var faktisk rigtig hyggeligt. Der var kun os på stranden og så skulle skildpadderne fra spanden ned på stranden og så fandt de ellers havet. De er virkelig søde og alle var helt begejstret og havde vist mest lyst til at putte dem i lommen og snuppe dem med hjem.

Tilbage på hotellet fik Kenneth og Magnus den sidste omgang rice and curry – og nu står den på pakning og et tidligt tog til Colombo i morgen, hvor vi satser på at se en cricketkamp i den lokale første division, hvis tiden tillader det.

Den sidste sol og havskildpaddeunge-udsætning..16/1

Comments are closed.