Vi var tidligt oppe 6.30 da vi gerne ville tidligt afsted mod Colombo. Vores tuk tuk mand ventede som aftalt og da vi havde problemer med at sidde på bagsædet alle fem, sad Emil oppe foran på den korte tur – han var meget stolt :)

Vi var så tidligt på stationen at vi kunne nå 7.40 i stedet for 8.15 og stadig havde tid til at spille lidt cricket på pladsen ved siden af stationen. Toget var ret fyldt og vi stod hele vejen til Colombo, heldigvis kun en time. Vi havde købt billetter til anden klasse, hvilket var godt, da tredie klasse var endnu mere proppet! Emil fik lov at sidde på skødet af en mand, men det blev hurtigt for varmt :)

Vel ankommet til Colombo Fort stationen fik vi fat i en tuk tuk som kørte os til Weiwei parken, som i nærheden af det cricketstadion hvor vi havde planlagt at se cricketkamp. Der var en dejlig legeplads til ungerne, en lille cafe og masser af skygge. Her hyggede vi et par timer indtil vi klokken elleve fandt en tuk tuk og blev kørt til SSC cricketstadion. Der var en del forvirring om hvor vi skulle ind henne, men heldigvis mødte vi en venlig mand ved en indgangsport som snakkede godt engelsk. Efter lidt snak med sikkerhedsvagterne om hvor vi skulle ind henne, fik vi lov til at gå med manden ind. Han viste os igennem klubområdet og ind til stadion, hvor vi så årsagen til at ingen vidste hvor indgangen var – foruden spillerne var vi de absolut eneste tilskuere! Jeg gætter på at billetlugen ikke var åben i dag, så vi kunne have vandret rundt længe for at finde indgangen. Det havde været en lang og varm gåtur rundt om stadion, så vi besluttede os for at købe lidt drikkevarer i baren. Det var dog ikke ligetil, da man skulle fremvise medlemsnummer. Vi var tydeligvis ikke på de almindelige tilskuerpladser! Bartenderen gik ned og spurgte en herre i skjorte og slips om vi kunne købe kontant og fik et nik. Men så var der også dømt servering af både sodavand og regning ude på stadionrækkerne. Det var tydeligt at det var en ‘gentlemens club’ og ikke bare en hvilken som helst sportsklub. Klokken 12 præcis blev spillet afbrudt for frokostpause, men drengene hyggede sig med at spille cricket med en lokal dreng mens pigerne læste bøger og løste sudoku.

Vi var blevet tilbudt at spise frokost i klubben og endda også at få adgang til klubbens swimming pool, og selvom jeg er sikker på at det havde været en oplevelse, besluttede vi at finde noget frokost et andet sted. Vi fandt en tuk tuk og blev kørt til det lokale Odel shopping center hvor der var en lille food court med lidt forskellig mad. Der blev prøvet lidt forskelligt, og bagefter gik Kristina på shopping og købte et par shorts til Filippa og rigtige cricket-trøjer til Magnus og Emil – nå ja – og så nogle devil cashews – dem havde vi læst man kunne få alle vegne – men åbenbart ikke hvor vi kom, så dem måtte vi smage inden vi skulle hjem:)

Turen ud til lufthavnen foregik i en minibus vi havde fået shang-haiet ved hjælp af en tuk tuk chauffør. Vi vidste ikke hvor lang tid det ville tage så vi ville gerne bruge en ny expressvej der er blevet lavet. Det var også fint – bortset fra at vores chauffør ikke havde været på vejen før, og tydeligvis ikke var tryg ved at køre stærkt, så vi tøffede til lufthavnen med 50 km/t. (Måske speedometeret der ikke virkede også havde lidt indflydelse på hvor hurtigt hun kørte). I øvrigt var vejen nærmet tom – den er tydeligvis ikke for den almindelige sri lankaner. Nu er det bare at vente vente og vente, Doha og så København.

Sidste dag 17/1

Comments are closed.